In de voedselketens van de toekomst is een prominente rol weggelegd voor slimme technologieën. De transitie naar geautomatiseerde systemen is al in volle gang. Maar om de gewenste vernieuwingen en verbeteringen te realiseren, moeten medewerkers in de bedrijven er ook goed mee kunnen omgaan. Want technologische innovatie kan niet zonder sociale innovatie.
Om bedrijven in Noordoost-Brabant bij deze veranderingen te ondersteunen, hebben AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt en WeCreate consulting de handen ineen geslagen in het programma ‘Food in Transitie 2030’, kortweg FIT 2030.
Op woensdag 6 december 2023 organiseren we samen met Next Tech Food Factories een inspirerende ontbijtsessie waarin de koppeling wordt gemaakt tussen technologische en sociale innovatie.
Misschien loop jij ook tegen de volgende vragen aan?
• Welke skills zijn nodig voor de operators van de toekomst met de trends rondom automatisering en digitalisering?
• Hoe kan je werknemers het beste betrekken in de ontwikkelingen en hoe houd je ze up tot date?
• Hoe trek je nieuwe medewerkers aan die kennis hebben van techniek en food?
Het programma biedt volop gelegenheid om kennis en ervaringen hierop met elkaar uit te wisselen.
Waar
Op 6 december a.s. zijn we te gast bij Marel in Boxmeer. Dit state-of-the-art bedrijf levert slimme verwerkingssystemen en services voor de pluimee-, vlees- en visverwerkende industrie. De ontbijtsessie vindt plaats in het Demo Innovation Center waar Marel samen met klanten onder andere op maat gemaakte toepassingen test.
Voor wie?
De ontbijtsessie is bedoeld voor CEO’s en HR-managers van voedselverwerkende bedrijven en van hightech bedrijven en machinebouwers die (ook) aan de agrifood sector leveren.
Programma
08.00 uur Inloop met ontbijtbuffet
08.25 uur Opening door Christel Jansen, WeCreate
08.30 uur Welkom bij Marel door Anton de Weerd, director Special Projects
08.40 uur Ervaringen en inzichten van Marel door Vera Theunissen, business partner Field Service
08.55 uur Elmer Schra, WeCreate, over Technologische en Sociale innovatie en toelichting op ondersteuningsmogelijkheden binnen het programma FIT 2030
09.25 uur Vragen en interactie o.l.v. Christel Jansen en Elmer Schra
09.50 uur Einde sessie en start rondleiding Marel
09.55 uur Start rondleiding
10.30 uur Einde programma
Benieuwd hoe voedselmakers in Noordoost-Brabant werken aan de voedselsystemen van de toekomst? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. Lees in onze privacyverklaring hoe we dit doen.