- Ondernemers
- Startups
- Voedselverwerking
- Data & Tech
Ondernemers
AgriFood ondernemers uit de drie FoodNL-regio die waren meegereisd, vonden het bezoek aan de Grüne Woche zinvol. Verschillende ondernemers uit de veehouderij gingen via het FoodNL-netwerk in gesprek met bestuurders, Kamerleden en internationale partners over hun bedrijf en het waarmaken van de ambities van FoodNL voor een duurzaam voedselsysteem.
Uitbreiding FoodNL
FruitDelta Rivierenland was dit jaar mee naar Berlijn als aspirant-lid van FoodNL. In 2024 wordt het FoodNL-lidmaatschap van deze voedselregio verder verkend. Naar verwachting is FruitDelta Rivierenland vanaf 2025 volwaardig lid van FoodNL. Daarmee breidt de samenwerking uit van drie naar vier voedselregio’s.
Positie FoodNL verstevigd
Kees van Rooij, voorzitter van FoodNL, is blij met de gesprekken die met de verschillende partijen gevoerd zijn. “De Grüne Woche is een belangrijk netwerkevent”, vertelt hij. “Dit bezoek verstevigt niet alleen de onderlinge contacten binnen FoodNL en met het Ministerie, een aantal provincies, kennisinstellingen en bedrijven. Dit jaar hebben we vooral ook weer een volgende stap gezet in het aangaan en verbeteren van de relaties met Europese partnerregio’s. Daarmee is gezamenlijk optrekken richting Brussel ook weer iets dichterbij gekomen. Bijkomend voordeel is dat we goede gesprekken hebben kunnen voeren met (nieuwe) Tweede Kamerleden en onze inzet voor een volhoudbare landbouw en voedselproductie hebben kunnen toelichten. Dit bezoek heeft de positie van FoodNL en onze regio’s nationaal en internationaal verstevigd.”