- Ondernemers
- Netwerk
- Landbouw
- Innovatiehub
Naar een duurzame voedseltoekomst
Vertegenwoordigers van de vier regio’s boden staatssecretaris Jean Rummenie van het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur een informatiebrochure van FoodNL aan. Hierin staat hoe de vier voedselregio’s concreet samenwerken aan een duurzamer, toekomstbestendig voedselsysteem.
Op de agenda stond ook een overhandiging van een propositie van FoodNL aan Christophe Hansen, de Eurocommissaris van Landbouw en Voedsel. Het is een aanbod van FoodNL om als triple-helix samen-werkingsverband een bijdrage te leveren aan de 100-dagen-brief van de Eurocommissaris aan de Europese Commissie. Helaas kon deze ontmoeting niet doorgaan en wordt naar een ander moment in Brussel gezocht.
Gezonder, duurzamer, betaalbaarder
Kees van Rooij, voorzitter van de Stuurgroep FoodNL, benadrukte het belang van de Nederlandse voed-selsector: “Wat ons uniek maakt, is dat wij samen met ondernemers en kennisinstellingen werken aan innovatie en groei in agrifood, duurzame voedselsystemen en voedselzekerheid. Dit is essentieel voor een gezondere, duurzamere en betaalbare toekomst.”
Met deze inspanningen toont FoodNL aan dat deze samenwerking zowel van nationaal als van Europees belang is. Het samenwerkingsverband zet zich niet alleen in voor een sterke positie van de voedselregio’s in Nederland, maar ook voor een koploperspositie van Nederland in de aanpak van mondiale voedseluitdagingen.