Dat is iets om trots op te zijn, te versterken en uit te dragen. En dat is wat de provincie Noord-Brabant, AgriFood Capital, Koning Willem I College, VisitBrabant, ZLTO en Den Bosch Partners doen in de Brabantse Foodalliantie.
Goed eten op de kaart
In de Brabantse Foodalliantie bundelen partijen hun krachten om goed eten in Brabant te stimuleren en voor iedereen toegankelijk te maken. Op 6 oktober jl. ondertekenden de initiatiefnemers een intentieverklaring om hun inzet voor dit gezamenlijke doel te onderstrepen. Deze ondertekening vond toepasselijk plaats tijdens de opening van Dutch Food Week in Noord-Brabant. Eerder die dag werd Dutch Food Week landelijk afgetrapt in Arnhem.
Brabantse borrelplank
Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling, opende Dutch Food Week in Brabant officieel in ‘s-Hertogenbosch. Dit deed hij door een borrelhapje aan te bieden aan het publiek in de Uilenburg op de Brabantse Borrelplank. “Niet zomaar een hapje natuurlijk, overal zit een verhaal achter. Brabant is een gastvrije provincie, waarbij het gaat om samen genieten. Voedsel speelt daarin een belangrijke rol, uiteraard van Brabants bodem. Dat eten delen we ook graag, maar wel passend bij deze tijd; gezond en toekomstbestendig.”
Dutch Food Week in Brabant
Dutch Food Week is een week die volledig in het teken staat van ons eten. En vooral waar dit vandaan komt. In heel Brabant provincie vinden activiteiten plaats: open dagen, lezingen, proeverijen, workshops, speciale fiets/wandelroutes etc. Kijk hier voor het volledige overzicht.