Brabant als innovatieve agrifood regio
  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Voedselverspilling
  • Data & Tech

21 maart 2024

Brabant als innovatieve agrifood regio

Brabant behoort tot de top van de Europese kennis- en innovatieregio’s. Ook op het gebied van agrifood loopt Brabant voorop. 
In de #inBrabant campagne van de provincie Noord-Brabant komen mooie voorbeelden voorbij van verschilmakers uit Noordoost-Brabant die slimme oplossingen hebben bedacht voor de opgaven waar de agrifood sector voor staat.

De transitie naar duurzamere agrifood ketens raakt ook aan andere maatschappelijke opgaven en andersom. Denk aan klimaatverandering, herstel van de biodiversiteit, voedselzekerheid, de kwaliteit van de leefomgeving en de energietransitie. 

Door bijvoorbeeld voedselverspilling aan te pakken, wordt ook een positieve bijdrage geleverd aan klimaatbehoud. En dat is precies wat Peelpioneers vanuit 's Hertogenbosch doet. 


Peelpioneers

Nu steeds meer mensen in de supermarkt hun sinaasappelschap persen, groeit ook de berg sinaasappelschillen. PeelPioneers gebruikt deze schillen als waardevolle grondstoffen voor etherische olie, voedingsvezels en ingrediënten voor schoonmaakmiddelen. In ’s-Hertogenbosch staat daarvoor de grootste schillenverwerkingsfabriek ter wereld.

Lees het hele artikel en bekijk de video van Peelpioneers.

 

Meer inspirerende verhalen

Benieuwd wat Henk Kerkers (Lupeel) en Jacob van den Borne (Boerderij van de Toekomst) doen? Lees hun verhalen op de website van Landbouw en Voedsel Brabant.

#inBrabant

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

Technologische innovatie sleutel tot duurzame transformatie

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Skills & talent

AgriFoodInnovation zorgt voor baanbrekende vernieuwing

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk

De Foodhelden van 2024 zijn bekend!

22 november 2024