De transitie naar duurzamere agrifood ketens raakt ook aan andere maatschappelijke opgaven en andersom. Denk aan klimaatverandering, herstel van de biodiversiteit, voedselzekerheid, de kwaliteit van de leefomgeving en de energietransitie.
Door bijvoorbeeld voedselverspilling aan te pakken, wordt ook een positieve bijdrage geleverd aan klimaatbehoud. En dat is precies wat Peelpioneers vanuit 's Hertogenbosch doet.
Peelpioneers
Nu steeds meer mensen in de supermarkt hun sinaasappelschap persen, groeit ook de berg sinaasappelschillen. PeelPioneers gebruikt deze schillen als waardevolle grondstoffen voor etherische olie, voedingsvezels en ingrediënten voor schoonmaakmiddelen. In ’s-Hertogenbosch staat daarvoor de grootste schillenverwerkingsfabriek ter wereld.
Lees het hele artikel en bekijk de video van Peelpioneers.
Meer inspirerende verhalen
Benieuwd wat Henk Kerkers (Lupeel) en Jacob van den Borne (Boerderij van de Toekomst) doen? Lees hun verhalen op de website van Landbouw en Voedsel Brabant.
#inBrabant