- Ondernemers
- Startups
- Voedselverwerking
- Data & Tech
Circular Food Center op de kaart
De conferentie biedt een mooie gelegenheid om het Circular Food Center in Veghel op de kaart te zetten als hét kennis- en ontmoetingscentrum op gebied van voedselverspilling.
“Dit is de eerste keer dat we zo’n grootschalige bijeenkomst organiseren”, vertelt Toine Timmermans, directeur van Samen Tegen Voedselverspilling. “We zijn in Nederland en Europa goed op weg om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen, maar zien wel dat er nu een tandje bijgezet moet worden. We bereiken SDG 12.3* alleen als we onze krachten bundelen en het systeem op alle niveaus in de voedselketen aanpakken. Niet alleen op Nederlands maar ook op Europees niveau. Daar willen we met deze conferentie aan bijdragen, met de focus op concrete verdere stappen en actie.”
*SDG 12.3 = Sustainable Development Goal van de Verenigde Naties om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen t.o.v. 2015.
Over de organisatie
De internationale conferentie ‘Towards Halving Food Waste in Europe’ wordt georganiseerd door Samen Tegen Voedselverspilling, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, provincie Noord-Brabant, gemeente Meierijstad en Wageningen University & Research. De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost Brabant. Deelname aan de conferentie is op uitnodiging. Mocht je belangstelling hebben, kijk dan op de website van de conferentie.
AgriFood Capital is stakeholder van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en mede-initiatiefdnemer van Regio Deal Noordoost Brabant.