Conferentie gaat boost geven aan internationale aanpak voedselverspilling
  • Ondernemers
  • Startups
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Voedselverspilling
  • Regio Deal

21 maart 2024

Conferentie gaat boost geven aan internationale aanpak voedselverspilling

Op 18 en 19 juni 2024 vormt Veghel twee dagen lang hét verspillingsvrije brandpunt van de wereld. Zo’n 300-400 stakeholders uit binnen- en buitenland verzamelen zich aan de Noordkade om zich te buigen over de volgende stappen in de aanpak van voedselverspilling. In Nederland én daarbuiten. Met als doel: de helft minder voedsel verspillen in 2030.

De conferentie ‘Towards Halving Food Waste in Europe’ wordt georganiseerd door de Stichting Samen tegen Voedselverspilling als trekker van het Circular Food Center. Europese bedrijven, overheden, wetenschappelijke en non-profit organisaties met hoge ambities op het halveren van voedselverspilling komen samen om kennis te delen en elkaar te inspireren. 

 

Conferentie gaat boost geven aan internationale aanpak voedselverspilling

Verankering

In een uitgebreid programma met keynote sprekers, rondetafelgesprekken en fieldtrips zullen de deelnemers kennis over en ervaringen met de aanpak van voedselverspilling met elkaar uitwisselen. Daarmee biedt de conferentie een voedingsbodem voor nieuwe concepten en samenwerkingen die bijdragen aan de verankering van de voedselverspillingsaanpak in de hele Europese voedselketen. 

Circular Food Center op de kaart 

De conferentie biedt een mooie gelegenheid om het Circular Food Center in Veghel op de kaart te zetten als hét kennis- en ontmoetingscentrum op gebied van voedselverspilling. 

“Dit is de eerste keer dat we zo’n grootschalige bijeenkomst organiseren”, vertelt Toine Timmermans, directeur van Samen Tegen Voedselverspilling. “We zijn in Nederland en Europa goed op weg om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen, maar zien wel dat er nu een tandje bijgezet moet worden. We bereiken SDG 12.3* alleen als we onze krachten bundelen en het systeem op alle niveaus in de voedselketen aanpakken. Niet alleen op Nederlands maar ook op Europees niveau. Daar willen we met deze conferentie aan bijdragen, met de focus op concrete verdere stappen en actie.” 

*SDG 12.3 = Sustainable Development Goal van de Verenigde Naties om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen t.o.v. 2015.
 

Over de organisatie

De internationale conferentie ‘Towards Halving Food Waste in Europe’ wordt georganiseerd door Samen Tegen Voedselverspilling, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, provincie Noord-Brabant, gemeente Meierijstad en Wageningen University & Research. De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost Brabant. Deelname aan de conferentie is op uitnodiging. Mocht je belangstelling hebben, kijk dan op de website van de conferentie.  

AgriFood Capital is stakeholder van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en mede-initiatiefdnemer van Regio Deal Noordoost Brabant.

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

Technologische innovatie sleutel tot duurzame transformatie

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Skills & talent

AgriFoodInnovation zorgt voor baanbrekende vernieuwing

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk

De Foodhelden van 2024 zijn bekend!

22 november 2024