- Startups
- Netwerk
- Voedselverwerking
- Voedselverspilling
- Skills & talent
En dit zijn ze: de JUMPers van 2024/2025!
Leer meer over hun ambitieuze plannen.
- Maud van Eert (Saved Flavors) werkt aan een smaakmaker van 100% groentereststromen, zonder toegevoegd zout.
- Cecé de Boon (HandjeVol) wil een gezonde notensnack op de markt brengen en timmert daarmee aan de weg naar een eerlijke (noten)keten.
- Luc van den Brand heeft een idee om gemeenschapslandbouw (CSA) te starten op het agrarisch bedrijf van zijn ouders. Volgens Luc heeft de wereld dit soort initiatieven hard nodig.
- Laura Melenhorst (SUCKERS) werkt aan suikervrije lolly’s met toegevoegde vitamines en een eetbaar lollystokje. Ze verovert de festivalwereld met dit duurzamere alternatief zonder in te leveren op de smaakervaring.
- Maryze Zembowicz (Chillbits) produceert ijsblokjes van geredde groenten en fruit (dat de supermarkt niet haalt) om daarmee de lekkerste drankjes te maken.
- Samantha Janssen werkt aan een proces om een product te kunnen maken wat smaakt naar en lijkt op honing, maar het niet is. Dankzij deze ‘bij vrije honing’ bevorder je de bestuiving van de gewassen en heb je veel minder bestuivers nodig.
- Luc Roefs (Finca Local) wil meer peulvruchten in ons eten ‘verstoppen’ zonder dat de consument dit doorheeft. Voor een eiwitrijker, plantaardiger en duurzamer menu.
- Victor Boone (Happy Goats Goodness) ontwikkelt overheerlijk ijs gemaakt van 100% biologische geitenmelk. Een goed alternatief voor mensen met een koemelkintolerantie.
Volg de nieuwe JUMPers op de voet
Deze bevlogen voedselveranderaars gaan de komende maanden samen met hun mentoren, coaches en de partners van JUMP aan de slag gaan om hun droom te verwezenlijken. Het programma van seizoen 2024/2025 start in november met een tweedaagse Foot Bootcamp. Ontdek hier hoe onze jonge talenten stap voor stap werken aan duurzame oplossingen voor de toekomst van onze voedselketen.