De deelnemers aan JUMP 2024/2025 zijn bekend!
  • Startups
  • Netwerk
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Skills & talent

04 oktober 2024

De deelnemers aan JUMP 2024/2025 zijn bekend!

Na een bruisende Pitch Day zijn de deelnemers van JUMP Dream Accelerator 2024/2025 officieel bekend. Rabobank, AgriFood Capital, HAS green academy, Stichting Goeie Grutten, Sligro Food Group en de provincie Noord-Brabant hebben gezamenlijk de pitches beoordeeld en de nieuwe lichting van gedreven voedselveranderaars gekozen. Benieuwd naar de jonge ondernemers die dit jaar de uitdaging aangaan om impact te maken in de voedingswereld? 

Van idee naar resultaat

JUMP wil pioniers in de agrifoodsector ondersteunen bij het omzetten van hun ideeën naar concrete resultaten. Persoonlijke ontwikkeling staat hierbij voorop. Sander Groenen, directeur AgriFood Capital: “Tijdens deze vierde editie zien we dat jonge ondernemers echt met hele andere vragen bezig zijn dan vier jaar geleden: dit zijn de bedrijven die over enkele jaren écht impact maken. En als je ziet wat hun vragen zijn, of welke ideeën bij deze entrepreneurs leven, dan kun je de toekomst misschien nog steeds niet voorspellen, maar wel voorstellen.”

 

De deelnemers aan JUMP 2024/2025 zijn bekend!

Grote diversiteit 

Het creëren van een sterke groepsdynamiek en diversiteit onder de deelnemers zijn belangrijke pijlers van JUMP. Ook daar is tijdens Pitch Day op gelet. Dit zorgt namelijk voor een inspirerende omgeving van waaruit weer nieuwe ideeën kunnen ontstaan.

Marcel Webster, provincie Noord-Brabant: “De deelnemers bouwen een vertrouwensband op de komende maanden en je ziet mensen groeien. De groep houdt elkaar een spiegel voor. Welke ondernemersvraag of uitdaging heeft een kandidaat? Vaak merk je dat het even duurt om die uitdaging goed te formuleren, daarna gaan JUMPers vaak als een speer.” 

Yvonne van Donzel, coach bij SCOUT, vult aan: “Er zit veel diversiteit in deze groep, zowel in achtergronden als persoonlijkheden. Dat gaat een mooie dynamiek opleveren. Er zijn dus veel verschillen, maar zeker ook overeenkomsten tussen deze nieuwe kandidaten. Ik denk dat ze veel aan elkaar gaan hebben.”

En dit zijn ze: de JUMPers van 2024/2025! 

Leer meer over hun ambitieuze plannen.

  • Maud van Eert (Saved Flavors) werkt aan een smaakmaker van 100% groentereststromen, zonder toegevoegd zout.
  • Cecé de Boon (HandjeVol) wil een gezonde notensnack op de markt brengen en timmert daarmee aan de weg naar een eerlijke (noten)keten.
  • Luc van den Brand heeft een idee om gemeenschapslandbouw (CSA) te starten op het agrarisch bedrijf van zijn ouders. Volgens Luc heeft de wereld dit soort initiatieven hard nodig. 
  • Laura Melenhorst (SUCKERS) werkt aan suikervrije lolly’s met toegevoegde vitamines en een eetbaar lollystokje. Ze verovert de festivalwereld met dit duurzamere alternatief zonder in te leveren op de smaakervaring.
  • Maryze Zembowicz (Chillbits) produceert ijsblokjes van geredde groenten en fruit (dat de supermarkt niet haalt) om daarmee de lekkerste drankjes te maken. 
  • Samantha Janssen werkt aan een proces om een product te kunnen maken wat smaakt naar en lijkt op honing, maar het niet is. Dankzij deze ‘bij vrije honing’ bevorder je de bestuiving van de gewassen en heb je veel minder bestuivers nodig.
  • Luc Roefs (Finca Local) wil meer peulvruchten in ons eten ‘verstoppen’ zonder dat de consument dit doorheeft. Voor een eiwitrijker, plantaardiger en duurzamer menu.
  • Victor Boone (Happy Goats Goodness) ontwikkelt overheerlijk ijs gemaakt van 100% biologische geitenmelk. Een goed alternatief voor mensen met een koemelkintolerantie.

     

Volg de nieuwe JUMPers op de voet

Deze bevlogen voedselveranderaars gaan de komende maanden samen met hun mentoren, coaches en de partners van JUMP aan de slag gaan om hun droom te verwezenlijken. Het programma van seizoen 2024/2025 start in november met een tweedaagse Foot Bootcamp. Ontdek hier hoe onze jonge talenten stap voor stap werken aan duurzame oplossingen voor de toekomst van onze voedselketen.

Ook interessant voor jou

  • Startups
  • Netwerk
  • Data & Tech
  • Skills & talent

LEVEL UP ook dit jaar daverend succes

03 oktober 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Voedselverwerking

Het aftellen naar de Food Inspiration Days is begonnen

01 oktober 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Data & Tech

Next Tech Food Factories start netwerk van testlocaties

20 september 2024