Dutch Cuisine Wereldsmaken 2024 staat voor de deur
  • Ondernemers
  • Studenten
  • Netwerk
  • Skills & talent

04 oktober 2024

Dutch Cuisine Wereldsmaken 2024 staat voor de deur

Na het daverende succes van vorig jaar is het op 8 oktober a.s. weer tijd voor de tweede editie van het Dutch Cuisine Wereldsmaken diner bij Koning Willem I College. Hét diner waar tradities, ingrediënten en kooktalenten uit verschillende landen resulteren in inspirerende smeltkroesgerechten uit landen als Turkije, Nederlandse Antillen, Oekraïne en Suriname.

Op culinaire wereldreis

Tijdens Dutch Cuisine Wereldsmaken bereiden Bossche buurtmoeders samen met jonge chefs in opleiding van Koning Willem I College traditionele wereldgerechten volgens de vijf principes van Dutch Cuisine. Met 80% lokale ingrediënten en 20% ingrediënten van ver weg maken zij mixen van vertrouwde en exotische smaken. Het wordt een culinaire wereldreis met een creatieve fusie van de Nieuwe Nederlandse Keuken en internationale invloeden.

De Bossche buurtmoeders spelen een cruciale rol in hun wijken door verbinding te creëren. Ze zetten zich vrijwillig in, bijvoorbeeld door te koken in buurtkeukens voor mensen met een beperkt budget of om eenzaamheid tegen te gaan. Hierdoor vervullen ze een belangrijke sociale en maatschappelijke functie binnen de Bossche gemeenschap.

 

Dutch Cuisine Wereldsmaken 2024 staat voor de deur

Eten verbindt 

Twan Muster directeur Voeding, Gastvrijheid & Uiterlijke verzorging van Koning Willem I College is trotse host en medeorganisator van het bijzondere diner. Hij benadrukt de kracht van eten als verbinder. “Met Dutch Cuisine Wereldsmaken brengen we mensen samen en laten we zien dat gezond, duurzaam en lekker eten voor iedereen toegankelijk is. Drie buurtmoeders van vorig jaar zijn dit keer weer van de partij, en twee van hen geven zelfs gastlessen op onze school!”

Het diner wordt geserveerd in het opleidingsrestaurant ‘Ons Restaurant’ door horeca-talenten van Koning Willem I College. En de moeders brengen gasten mee uit hun eigen wijk. De avond belooft meer dan alleen lekker eten: het is een viering van cultuur, talent en verbinding.

Op de foto: de Bossche buurtmoeders van dit jaar, Twan Musters (midden) en Cindy Olyslagers (2e van links), docent Koning Willem I College.

“Dutch Cuisine Wereldsmaken draagt bij aan nieuwe verbindingen, kennis en creativiteit om lekker, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen bereikbaar te maken.”



Talent van de toekomst 

Sander Groenen, directeur AgriFood Capital: “Wij zijn heel blij met een topschool als Koning Willem I College in de regio Noordoost-Brabant. Hier worden toptalenten op gebied van horeca en food service opgeleid, met Dutch Cuisine als uitgangspunt. De nieuwe chefs van de toekomst ontwikkelen niet alleen hun culinaire vaardigheden, maar ook hun visie op eten maken en beleven. Hun creativiteit en kennis zullen een belangrijke rol spelen in het toegankelijk maken van gezond, duurzaam en heerlijk eten voor iedereen." 

Ook interessant voor jou

  • Startups
  • Studenten
  • Netwerk

JUMP helpt voedselveranderaars groeien

13 december 2024
  • Ondernemers
  • Landbouw

Ministers Wiersma en Keijzer bezoeken NOVEX-gebied De Peel

12 december 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Studenten
  • Netwerk
  • Skills & talent

Kom naar de HAS Food Experience 2025

11 december 2024