- Ondernemers
- Startups
- Voedselverwerking
- Data & Tech
“Dutch Cuisine Wereldsmaken laat zien hoe eten mensen en culturen met elkaar verbindt”, vertelt een enthousiaste Twan Musters, interim-directeur Horeca van Koning Willem I College.
Wat stond er op het menu?
Mercimekli Kofte
Sermin uit Turkije: “Als we kofte zeggen, dan weten we: “daar is iets lekkers, daar is gezellgheid”
Kipkerrie masala
Caroline uit Suriname: Als klein meisje heb ik dit veel gegeten en werd dit vaak door mijn familie gemaakt.”
Khoresh Kadoo Halvaie
Maryam uit Iran: “Dit gerecht is een heel oud traditioneel en Iraans gerecht met veel proteïne.”
Kabritu Stoba
Henne en Mimi uit Antillen/Curacao : « Het wordt meestal geserveerd op een communiefeest, bruiloft, dorpsfeest of op andere grote vieringen. Ook in de slavermijperiode was dit een feestgerecht.”
Cremora Tert
Marinda uit Zuid-Afrika: “We noemden dit nagerecht ook wel noodtert omdat het perfect was voor als je plotseling mensen op bezoek kreeg. Omdat het heel makkelijk en snel te aken is en nooit mislukt.”