- Studenten
- Landbouw
- Voedselverwerking
- Skills & talent

Buurtkoks, jonge chefs in opleiding, exotische producten, en veel gezelligheid en kennisuitwisseling. Dat waren de ingrediënten van het Dutch Cuisine Wereldsmaken diner dat 8 oktober jl. werd bereid en uitgeserveerd in het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch.
Vijf Bossche buurtmoeders van buitenlandse afkomst maakten samen met leerling-koks een bijzonder en smaakvol diner. Zij bereidden de gerechten volgens de principes van Dutch Cuisine (Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde) … maar dan met een twist. Zo’n 50 gasten, veelal uit de wijken van de buurtmoeders, kregen een heerlijk vijfgangenmenu voorgeschoteld in het opleidingsrestaurant ‘Ons Restaurant’ van de horecaschool. Het was een ware smaakexplosie!
Bij Koning Willem I College worden de chefs van de toekomst opgeleid. Zij bepalen mede wat er morgen op ons bord ligt. Ze hebben ook een verbindende rol want eten heeft een belangrijk sociale functie. Die elementen kwamen die avond samen. “We willen culturen met elkaar verbinden”, vertelt Twan Musters, directeur Voeding, Gastvrijheid en Uiterlijke verzorging. “Dat doen we door middel van eten. Gezond eten moet voor iedereen toegankelijk zijn.”
Rick Vermin, wethouder ’s-Hertogenbosch, vergelijkt het culinaire event met een samenleving in het klein. “In een stad als ’s-Hertogenbosch wonen buurtmoeders en jongeren die naar Koning Willem I College gaan om geweldige koks te worden. De buurtmoeders zijn dat ook. Breng hen bij elkaar en je hebt én lekker eten én een samenleving.”