- Studenten
- Landbouw
- Voedselverwerking
- Skills & talent

Bram en Teun van Koning Willem I College, Esmee van De Rooi Pannen, Ricardo van Summa College en Jurre van SG De Overlaat mogen zichzelf de eerste Brabantse Meesterchefs van 2022 noemen.
Op 11 oktober jl., tijdens Dutch Food Week, streden zij als Team Blauw met nog (aantal) andere teams om de felbegeerde eerste plaats. In totaal gingen 25 jonge studenten van Brabantse horecaopleidingen de uitdaging aan. Zij kookten met seizoensgebonden, lokale ingrediënten waar bovendien alles van gebruikt moest worden, van kop tot staart.
De finalisten werden gastvrij ontvangen bij Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch waar Twan Musters, onderwijsmanager voeding, gastvrijheid & uiterlijke verzorging, de finale opende. Douwe Korting, mede-eigenaar van Herenboeren Wilhelminapark, onthulde vervolgens de inhoud van de mystery box met de ingrediënten waar in de finale mee gekookt ging worden. Nadat de studenten een menu hadden uitgedacht, gingen ze de keuken in.
In Brabantse Meesterchef namen vmbo en mbo studenten van Brabantse horeca-opleidingen het in gemixte teams tegen elkaar op door duurzaam en verspillingsvrij te koken uit mystery boxes. De studenten wisten van tevoren dus niet met welke ingrediënten ze gingen koken. Kijk hier voor meer informatie over deze originele en creatieve kookwedstrijd.
Op de foto: het winnende ‘Team Blauw’ van Brabantse Meesterchef 2022 bestaande uit Bram en Teun van Koning Willem I College, Esmee van De Rooi Pannen, Ricardo van Summa College en Jurre van SG de Overlaat.
Dutch Food Week nam een kijkje bij de finale van Brabantse Meesterchef en maakte onderstaande filmimpressie.
Brabantse Meesterchef is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Koning Willem I College en Samen Tegen Voedselverspilling. De competitie ging van start in de Verspillingsvrije Week in september 2022. De finale vond een maand later plaats tijdens Dutch Food Week. AgriFood Capital is partner van Samen tegen Voedselverspilling.