Food Inspiration Days biedt groot podium aan verschilmakers
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Voedselverwerking

21 maart 2024

Food Inspiration Days biedt groot podium aan verschilmakers

Andere ondernemers ontmoeten, nieuwe contacten leggen en bestaande contacten aanhalen, de producten bekender maken bij een groter publiek, een groepsgevoel én veel inspiratie opgedaan. Dit heeft Food Inspiration Days de talentvolle voedselmakers 
in het Verschilmakers Atelier van AgriFood Capital 
en de gemeente Meierijstad gebracht.

De Food Inspiration Days van 2022 vonden op 17 en 18 oktober plaats op de Noordkade in Veghel. Het is een toonaangevend evenement voor beslissers in foodservice en foodretail die informatie en inspiratie zoeken over de foodwereld van morgen. 

Tijdens de 2022-editie kregen negen voedselveranderaars letterlijk het podium en konden zij laten zien hoe zij met hun ambities en producten bijdragen aan een duurzame toekomst van ons voedsel.

Food Inspiration Days biedt groot podium aan verschilmakers

Leren en ontmoeten


Een van de voedselveranderaars is Wendy Luong. Samen met zes andere talentvolle jonge ondernemers volgt zij momenteel het talentontwikkelingsprogramma JUMP van AgriFood Capital. Als startende ondernemer heeft ze een aantal waardevolle gesprekken gevoerd die haar helpen bij de ontwikkeling van haar bedrijf. “Food Inspiration Days is een mooie kans om andere ondernemers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Door de setting kom je makkelijk met mensen in contact.” 

William van Aspert van Feel So Good vult aan: “In dit Atelier leer je ook als groep van elkaar. Daarnaast zit je (weer) in het geheugen van mensen.” Hij is blij met de kans die hij heeft gekregen om zijn product te presenteren op de Food Inspiration Days. “Voor mij een zeer interessant publiek." 

 

 

We stellen de ondernemers van het Verschilmakers Atelier hieronder graag aan je voor.

WILBERT EGELMEERS – EIGEZWIJNS

Wilbert is een van de vijf boeren die samen als ‘Eigezwijns’ vleesproducten produceren volgens de principes van kringlooplandbouw. In ‘Goeie Worst’ is een deel van het vlees bovendien vervangen door kidneybonen. Zo geven ze de eiwittransitie een zetje. www.eigezwijns.nl

JOHN VERBRUGGEN - VERBRUGGEN PADDESTOELEN

Vanuit zijn familiebedrijf kweekt John oesterzwammen op biologische wijze. Hij maakt daarbij gebruik van de nieuwste technologieën. Zo werkt deze verschilmaker op een slimme en duurzame manier aan het eten van vandaag en morgen. www.verbruggen-paddestoelen.nl

BRAM VOETS - VOETS SPECIALITEITEN

Bram is groothandelaar in delicatessen. Hij bedenkt continu hoe zijn familiebedrijf nog beter en innovatiever kan werken om binnen de foodbranche voorop te lopen in smaak, kwaliteit en duurzaamheid. Van ingrediënt tot verpakking. www.voetsspecialiteiten.nl

DENNIS HURKMANS – BUS WHISKY

Dennis ontwikkelde de eerste whisky in Nederland met mout afkomstig van lokaal geteelde gerst. Het is zijn ambitie om de duurzaamste whiskey ter wereld te produceren. Met een Global Green Award op zak lijkt familiestokerij Bus Whisky Distillers aardig op weg te zijn. www.buswhisky.com

WENDY LUONG – GREEN BAKERS

Wendy's visie is een wereld waarin plantaardig de standaard is en dierlijk de uitzondering. Met de bakmixen die zij heeft ontwikkeld, laat zij iedereen zelf thuis ervaren hoe lekker en makkelijk vegan bakken is zonder zuivel en eieren. www.greenbakers.nl

MICHAEL LUESINK & DENNIS FAVIER – SEASOGOOD 

Deze verschilmakers hebben de handen ineen geslagen om samen plantaardige tonijn te maken. Een vegan product op basis van bonen met de smaak van zee en plantaardig. Met deze visvrije tonijn willen Michael en Dennis de zee beschermen. www.seasogood.com

WILLIAM VAN ASPERT - DUTCH FIT DRINKS 

William ontwikkelde Feel So Good, een sportieve drank van koolzuurvrij gefilterd water in verschillende fruitsmaken. Laag in calorieën en met toegevoegde vitamines. Het is een frisse en gezonde dorstlesser die in een gezonde leefstijl past. www.feelsogoodwater.nl

PIETER CORNELISSEN - CORNELISSEN COFFEEROASTERS

Pieter is altijd op zoek naar de juiste ‘groene boon’. De beste kwaliteitsbonen die smaakvol zijn en worden geproduceerd in balans met mens en natuur. Duurzaam van oorsprong tot verpakken. De groene bonen van Pieter komen vanuit de hele wereld. www.cornelissencoffeeroasters.com

PABLO SCHULTZ – BAKKIE BRUIS 

De missie van Bakkie Bruis? Mensen een nieuwe manier van koffiedrinken laten ervaren met een koffie-frisdrank. Een frisdrank maar dan anders. Zijn concept leverde startende ondernemer Pablo begin dit jaar eerste prijs op de Dutch Week KickStartShow 2022. Pablo pitchte zijn idee ook op het Startup-stage tijdens de Food Inspiration Days. www.bakkiebruis.nl

Met het Verschilmakers Atelier krijgen ook startups een kans om zich te presenteren op de Food Inspiration Days

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

Technologische innovatie sleutel tot duurzame transformatie

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Skills & talent

AgriFoodInnovation zorgt voor baanbrekende vernieuwing

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk

De Foodhelden van 2024 zijn bekend!

22 november 2024