- Ondernemers
- Startups
- Netwerk
- Landbouw
- Voedselverwerking
- Innovatiehub
- Data & Tech
- Regio Deal
Oscar de Vries, oprichter Yopla
Biologisch of vega? Tomaten uit Nederlandse kas of uit de Spaanse volle grond? Wat is er duurzamer? Dat wil Oscar de Vries in kaart brengen met zijn start-up Yopla. Op ingrediëntniveau berekent hij de klimaatimpact van producten. Op die manier hoopt hij de voedselindustrie transparanter te maken, en eerlijker, en duurzamer. Hij bracht inmiddels de life cycle assessment van ruim 10.000 foodproducten in kaart.
Oscar de Vries helpt met zijn start-up Yopla bedrijven om de klimaatimpact van hun producten in kaart te brengen. De Vries berekent samen met zijn klanten de levenscyclusanalyse per product. Daarin wordt alles meegewogen: van CO2-uitstoot tot watergebruik, van grondgebruik tot verpakking, van transport tot de hoeveelheid vitaminen en nutriënten die het product bevat.