- Ondernemers
- Startups
- Netwerk
19 januari
Film ‘Future of Food’ en nabespreking
Slow foodie Joris Lohman gelooft in een wereld waarin het leven meer in harmonie is met de natuur en in lokaal, seizoensgebonden voedsel uit de regio. Techno-optimist Hidde Boersma vindt dat onze voedselproductie nog verder geïntensiveerd moet worden om zo ruimte te maken voor de natuur. In hun gezamenlijke zoektocht naar dé oplossing om voedsel op een toekomstbestendige manier te maken en te eten, kwamen ze tot de conclusie dat er niet één oplossing is. "We hoeven het niet met elkaar eens te zijn maar het is belangrijk om hier vaker met elkaar het gesprek over te hebben", aldus Joris. Van hun zoektocht maakten ze een film. Na afloop van de film gingen de workshop deelnemers in gesprek met Joris over de toekomst van ons voedsel.
Collegetour biologische landbouw
Bioboeren Emiel van Hootegem (akkerbouwer) en Manon van Balkom (melkveehoudster) vertelden aan studenten over hun bedrijven, over hun idealen en over de praktijk van boeren samen met de natuur. Over het overschakelen van gangbare naar reguliere landbouw zei Manon: "De boer, de grond en de dieren hebben echt tijd nodig om te wennen." De aanwezigen konden vragen stellen aan deze twee bevlogen voedselmakers. Deze collegetour voor studenten was een initiatief van AgriFood Capital.