In diezelfde periode werd de BOV – Food to Fit Award 2016 verkiezing door AgriFood Capital gehouden, bedoeld om innovaties in Voeding en Gezondheid in Noordoost Brabant nog meer te stimuleren. Harrie van den Elzen deed mee aan de pitches. Met een potje ‘proef Snappels’ in de hand en zijn bevlogen verhaal maakte hij indruk op de jury. Zijn product was op dat moment nog niet klaar voor de sprong naar de markt, wel kreeg Harrie een eervolle vermelding. “Die waardering stimuleerde mij om door te gaan om alles van mijn producten te kunnen gebruiken. Dus om meer waarde te krijgen uit mijn restproducten.”
Een goed én verkoopbaar product
De afgelopen jaren heeft Harrie hard gewerkt om niet alleen een goed product te maken, maar het ook verkoopbaar te maken voor een reële prijs. Er lopen momenteel gesprekken met een mogelijke afnemer. “Voor nieuwe toepassingen van Snappels als hallfabricaat moet je out-of-the-box denken. Studenten van Avans Innovative Studio dachten met me mee. Ze kwamen met verrassende ideeën, zoals de verwerking in een mueslireep of in thee. Geweldig hoe open zij naar zaken kijken. Ik ben nog van de generatie die amper fouten durft te maken, deze studenten laten zich door niets weerhouden. Het heeft mij gestimuleerd om ook naar de andere afzetmogelijkheden dan alleen winkels te kijken. Zo gaat een ijsfabriek de Snappels in ijs verwerken en verschillende koks uit de regio gaan de Snappels in het dessert toepassen.
Maar mijn droom gaat nog verder: namelijk dat de Snappels betaalbaar zijn voor iedereen. Ook voor middelbare scholieren. Dan kunnen ze gewoon in de snoepautomaat op middelbare scholen, als lekker gezond en betaalbaar tussendoortje. Dus ik blijf verder werken om de prijs van de Snappels omlaag te krijgen. Als het aan mij ligt, weer met ondersteuning van AgriFood Capital.”