- Startups
- Studenten
- Netwerk
Op de foto hieronder: deelnemers aan de Brabantse partnerbijeenkomst georganiseerd door de provincie Noord-Brabant.
Van 7 t/m 14 oktober is het Dutch Food Week! Een week lang staan de schijnwerpers op onze voedselsector: waar komt ons eten vandaan, hoe wordt het gemaakt en hoe draagt voedsel bij aan een gezonde toekomst voor mens, dier en milieu? Als founding partner van het grootste podium van de Nederlandse voedselsector is AgriFood Capital ook dit jaar weer partner.
Het thema van 2023 is: Weet wat je eet. Een week lang draait alles om gezonde voeding en het maken van gezonde keuzes. Voor mens, dier én omgeving. Samen met zo’n 200 organisaties brengen we de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers, studenten, groen onderwijs en andere betrokkenen laten iedereen proeven van en ruiken aan nieuwe ontwikkelingen rond gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven.
Voedsel verbindt, en in het bijzonder samen koken en genieten van eten. Speciaal voor Dutch Food Week werken AgriFood Capital en Koning Willem I College momenteel samen aan een uniek kookevent met horeca-studenten en inwoners op basis van Dutch Cuisine. Dutch Cuisine is een beweging - onder andere met topchefs - die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart wil zetten.
“De reden waarom wij destijds mede aan de basis hebben gestaan van Dutch Food Week is vandaag de dag nog steeds actueel", vertelt Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital. "Laten zien, ervaren en proeven waar de makers van ons voedsel dagelijks aan werken. En daarbij samenwerking en vernieuwing stimuleren zodat ons voedsel nog duurzamer, gezonder en smaakvoller wordt. Niet voor niets is de titel van onze Strategische Agenda ‘Wat ligt er morgen op ons bord’. Met dat bord en het thema gezondheid gaan we in de Dutch Food Week 2023 samen met Koning Willem I College samen aan de slag”.
In aanloop naar Dutch Food Week 2023 organiseerde de provincie Noord-Brabant, ook dit jaar lead partner van Dutch Food Week, onlangs een bijeenkomst voor de Brabantse agrifood-partners. Meer bewustwording stimuleren over gezonde voedselkeuzes past bij uitstek bij Brabant, dé voedselprovincie zijn van Nederland. Tijdens Dutch Food Week worden events georganiseerd om te laten zien waar ons voedsel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en vooral hoe gezond en lekker eten van eigen bodem is.
Ben je een partij uit Brabant en wil je ook een event aanmelden voor Dutch Food Week? Of bijvoorbeeld even sparren over de (gezamenlijke) mogelijkheden met de provincie? Ga naar de website van Landbouw en Voedsel Brabant voor meer informatie.
Op de foto hieronder: deelnemers aan de Brabantse partnerbijeenkomst georganiseerd door de provincie Noord-Brabant.