Van 7 t/m 14 oktober a.s. vindt Dutch Food Week plaats. Eén week lang delen partijen uit de agrifood sector in heel Nederland hun enthousiasme, kennis en kunde uitvoerig met de samenleving. Van boer tot CEO, van chef tot onderzoeker. Ook in Brabant!
Tijdens Dutch Food Week brengen we in de toonaangevende voedselprovincie Noord-Brabant de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Boeren en tuinders, voedselverwerkers, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten samen de schijnwerpers op gezond eten, duurzame ketens en verschilmakers in agrifood in de regio van 'het goeie leven'.
Hieronder volgt een greep uit de initiatieven in Brabant:
6 oktober: opening Dutch Food Week in Brabant In ’s-Hertogenbosch wordt het startsein gegeven van de Dutch Food Week festiviteiten in Brabant.
10 oktober: Dutch Cuisine Wereldsmaken diner Bossche buurtmoeders en leerling koks van Koning Willem I College koken samen buitenlandse gerechten op basis van de vijf principes van Dutch Cuisine. Samen maken ze lekker, gezond en duurzaam eten voor iedereen toegankelijk, voor elke portemonnee.
12 oktober: Beet! and Bites De deelnemers van het onderwijsprogramma Beet! komen bij elkaar op het jaarlijkse Beet! netwerkevent. Beet! staat voor Brabant Eet, de samenwerking van mbo, hbo en bedrijfsleven in Brabant om jongeren te enthousiasmeren en op te leiden voor de agrifood sector van de toekomst.
13 oktober: bekendmaking Brabantse Meesterchef 2023 Teams bestaande uit een mix van vmbo- en mbo-studenten van Brabantse horecaopleidingen strijden met elkaar om de titel Brabantse Meesterchef. Vandaag wordt het winnende team bekend gemaakt.
14 oktober: Brabant van Boer tot Bord toer Food professionals gaan op toer door heel Brabant met de bus. Ze brengen een bezoekje aan verschillende voedselbedrijven om te proeven (vaak letterlijk) van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van agrifood.
Wat is er nog meer te beleven?
Ga voor het volledige programma van Dutch Food Week 2023 naar de website www.dutchfoodweek.nl.
Bekijk hieronder een impressie van de Brabantse van Boer tot Bord toer in 2022
Consumenten onverminderd positief over agri- en foodsectoren
16 oktober 2024
Delen
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Benieuwd hoe voedselmakers in Noordoost-Brabant werken aan de voedselsystemen van de toekomst? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. Lees in onze privacyverklaring hoe we dit doen.