- Ondernemers
- Startups
- Voedselverwerking
- Data & Tech
De inspiratiesessies vinden plaats in ’s-Hertogenbosch, Oss, Land van Cuijk en Veghel. De challenge wordt afgesloten met een feestelijk en ‘verspillingsvrij’ slotevent voor alle deelnemers. Dan worden de resultaten bekend gemaakt én werpen de horecaondernemers een blik op de toekomst.
Op locaties met buffetten gaat tot 50% van het bereide eten in de kliko. Daarmee wordt niet alleen de aarde opgewarmd maar levert ook 15% minder winst op.
Bewustwording
De deelnemers van de eerste editie geven aan dat de challenge vooral bijdraagt aan bewustwording. Jet van Gerwen van De Toren uit Heeswijk-Dinther: “Het is goed om je eens bewust te zijn van wat je allemaal weggooit. Onze medewerkers zien het nu als sport om zo min mogelijk weg te gooien. Dan zijn we op de goede weg, toch?”
Voor leerling-koks van Koning Willem I College is de challenge een verrijking van hun opleiding. “Ik zie het nu écht als een uitdaging om niets weg te gooien van wat ik bereid”, aldus een student van de vorige challenge. “Neem bijvoorbeeld een wortel. Je kunt van de schil een heerlijk frituurkrokantje maken en van het kontje een smaakvolle crème.”
Inschrijven tot 15 januari a.s.
Heb je of werk je in een horecabedrijf in Noordoost-Brabant en wil je meedoen met deze mooie uitdaging? Schrijf je vóór 15 januari a.s. in door een mail te sturen naar: backoffice@khn.nl of astrid.smarius@rnob.nl.