JUMP 2024-2025 trapt af met inspirerende Food Bootcamp
  • Startups
  • Netwerk
  • Skills & talent

08 november 2024

JUMP 2024-2025 trapt af met inspirerende Food Bootcamp

Deze week kwamen acht nieuwe JUMPers bijeen in onderwijshotel De Rooi Pannen in Eindhoven om de eerste stappen te zetten in hun JUMP-avontuur. Tijdens een tweedaagse Food Bootcamp gaven zij het startschot voor JUMP 2024-2025. "JUMP is een geweldige kans om mijn droom waar te maken en de volgende stappen te zetten met mijn initiatief", vertelt Samantha Janssen.

Belangrijk startpunt

Het JUMP-programma biedt de deelnemers uitgebreide ondersteuning bij hun persoonlijke en zakelijke uitdagingen. Zo krijgen ze coaching en mentoring, en nemen ze deel aan interactieve JUMP-dagen. Acht maanden lang leren ze niet alleen over zichzelf, maar ook over ondernemen en natuurlijk over hun eigen te maken ‘jump’. Om de start van het JUMP-traject extra kracht bij te zetten, werden de deelnemers ondergedompeld in een intensieve tweedaagse bootcamp. 

Monique de Wit, projectmanager JUMP: “Onze Food Bootcamp is een belangrijk en energiek startpunt van het JUMP-avontuur. Tijdens deze twee dagen leren zij hun uitdagingen op persoonlijk en inhoudelijk vlak concreet te maken. Wat willen ze na acht maanden hebben bereikt? Daarnaast formuleren ze het vraagstuk om voor te leggen aan hun mentor. Zo krijgen ze hun eigen uitdagingen en volgende stappen steeds scherper. Het doel is om van een idee tot concrete acties te komen.” 
 

JUMP 2024-2025 trapt af met inspirerende Food Bootcamp

Zelfvertrouwen en slagkracht

De bootcamp zat boordevol inspiratie en interactie. Alle JUMPers gingen onder begeleiding van Scout-coaches Vera van den Berg en Yvonne van Donzel zelf aan de slag met hun eigen ontwikkeltraject. Dat deden ze door persoonlijke kernwaarden te formuleren en het Business Model Canvas in te vullen voor hun eigen onderneming. Samen dachten ze na over het bereiken van (nieuwe) doelgroepen en het bepalen van hun kernactiviteiten en strategische partners. 

Ook leerde gedragswetenschapper Lucas Defares de groep jonge voedselveranderaars over de relatie tussen zelfvertrouwen en slagkracht. De Food Bootcamp draagt bovendien bij aan het groepsgevoel zodat de deelnemers elkaar gedurende het traject weten te vinden en elkaar kunnen helpen.

Springplank

Sander Groenen, directeur AgriFood Capital, sprak met de JUMPers. Hij juicht het initiatief van harte toe: “Innovatie is ontzettend belangrijk voor de wereld van agrifood. Initiatieven zoals JUMP helpen daarbij. De drive en ideeën van deze groep jonge enthousiaste foodontwikkelaars zijn fantastisch om te zien. We bieden ze met JUMP graag de springplank die ze nodig hebben om verder te komen.” 

 

JUMP Dream Accelerator is een initiatief van AgriFood Capital in samenwerking met HAS green academy, Sligro, Stichting Goeie Grutten, Provincie Noord-Brabant en Rabobank.  

Op de foto hieronder: deelnemers aan JUMP 2024-2025 met coaches en de JUMP-partners.
 

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Data & Tech
  • Skills & talent

Living labs verhogen de slagingskans van innovaties

01 november 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Studenten
  • Regio Deal

Regio Noordoost-Brabant gaat voor nieuwe Regio Deal

31 oktober 2024
  • Startups
  • Netwerk
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

Safi wint eerste Startup Innovation Award Digital Innovation in Food Processing

18 oktober 2024