JUMP helpt voedselveranderaars groeien
  • Startups
  • Studenten
  • Netwerk

12 december 2024

JUMP helpt voedselveranderaars groeien

Om ervoor te zorgen dat de Brabantse economie blijft floreren, is vernieuwing essentieel. In het talentontwikkelingsprogramma JUMP Dream Accelerator krijgen jonge, ondernemende voedselveranderaars ondersteuning bij het waarmaken van hun duurzame dromen. Daarbij wordt vooral in hun persoonlijke groei geïnvesteerd. 

Rabo & Co ging in gesprek met oud-deelnemer Oscar de Vries en Sander Groenen, directeur AgriFood Capital, over het waarmaken van je dromen.

Uitdaging op persoonlijk vlak

“Ik was in 2022 ingestapt bij de startup Yopla” vertelt Oscar. "Wij maken met behulp van AI gedetailleerde berekeningen van de hoeveelheid CO₂ die vrijkomt bij het maken van voedingsproducten. Met die informatie kan een producent of afnemer precies zien waar hij kan verduurzamen.”

Hoewel het idee staat als een huis, wilde De Vries toch graag meedoen aan JUMP Dream Accelerator. “Ik had al verschillende ontwikkelprogramma’s gevolgd, maar die beperkten zich altijd tot de bedrijfsmatige kant van het ondernemen. Bij JUMP word je ook op persoonlijk vlak uitgedaagd: wat zijn je dromen en welke eigenschappen heb je nodig om ze waar te maken? Door je drijfveren centraal te stellen in je bedrijf, word je één met je missie en kun je echt verschil maken.”
 

JUMP helpt voedselveranderaars groeien

Belang van startups

Jonge voedselveranderaars helpen hun passie te gelde te maken; dat is precies wat initiatiefnemer AgriFood Capital en programmapartners Rabobank, Stichting Goeie Grutten, HAS green academy, Sligro en de provincie Noord-Brabant met JUMP Dream Accelerator voor ogen hebben.

“Noordoost-Brabant heeft een sterke, stabiele economie waarin de voedingsindustrie een groot aandeel heeft”, aldus Sander Groenen. “Maar om de brede welvaart in onze regio te behouden en te versterken, moeten we het ecosysteem voor deze industrie vernieuwen en verduurzamen. Startups zijn essentieel voor groei en vernieuwing, daarom richten we ons met JUMP specifiek op een jonge doelgroep.”

Doorgroeien

De deelnemers doorlopen een intensief programma van zeven maanden. Na afloop staan ze steviger in hun schoenen, als persoon en als professional, zodat ze door kunnen groeien tot succesvolle mkb’ers. “Ik ben er trots op dat we onze JUMP’ers daadwerkelijk zien doorgroeien. Sommigen staan zelfs in de Food 100, een landelijke ranking voor de honderd meest invloedrijke leiders en talenten in de voedselsector.’ 

Lees hier het volledige interview met Rabo & Co (tekst: Laura van der Burgt). Wil je weten waar Oscar aan werkt? Bekijk onderstaand filmpje.
 


 

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Studenten
  • Netwerk
  • Skills & talent

Kom naar de HAS Food Experience 2025

11 december 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Skills & talent
  • Regio Deal

Regio deal geeft krachtige impuls aan innovatie in agrifood

10 december 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Data & Tech
  • Regio Deal

Economische uitdagingen voor Noordoost-Brabant in beeld

29 november 2024