Tijdens de Food Impactors Summit duiken zowel nieuwe uitdagers als leiders in de foodbranche samen in actuele maatschappelijke thema’s in de foodbranche. Het doel? Beter én goed doen. Ook de getalenteerde JUMPers Wendy Luong, Giel Bongers, Lucki Pijpers, Nele Vandeneede, Silke van Boxtel en Maaike van Rennes waren vorige maand uitgenodigd voor dit unieke tweedaagse event.
De ideeën
De jonge voedselveranderaars hebben dankzij JUMP grote stappen gezet, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Wendy ontwikkelt als vegan levensmiddelentechnoloog haar eigen bakmixen. Door het toevoegen van Oost-Aziatische smaken aan geliefde producten, creëert ze een unieke mix van culturen. Giel teelt hop. Uiteraard voor bierbrouwerijen, maar hij onderzoekt nog veel meer mogelijkheden, zoals de scheuten als delicatesse, hop in droge worst, en hop in shampoo.
Lucki biedt festivalbezoekers met EXTRA-C een lekker en voedend ijsje op basis van fruit, zodat bezoekers net zo gezond het festivalterrein verlaten, als dat ze er aankwamen. Nele brengt gastronomie en kunst samen bij haar concept Social Chef, de kok van de toekomst. Silke ontwikkelt met Chefke maaltijdpakketten, waarbij groenten de boventoon voeren. Met de pakketten richt ze zich op gezinnen met lage inkomens, om hen te stimuleren gezonder te eten. En met Het Voedselpodium geeft Maaike lokale helden van ons voedsel een podium en brengen ze de consument terug naar de basis van voedsel.