- Ondernemers
- Startups
- Voedselverwerking
- Data & Tech
De initiatiefnemers krijgen hiervoor alle benodigde tools én begeleiding van het projectbureau.
Na de regionaal uitrol zal Keukenkanjers landelijk worden uitgerold. Het is de ambitie van Keukenkanjers om een lesmethode te ontwikkelen die onderdeel wordt van het curriculum van basisscholen in heel Nederland.
Bewustwording
Suzanne Bisschops van Kokkerelli over Keukenkanjers: ‘Dat stuk bewustwording, als je dat in de leeftijd van 8 tot 12 op een belevende manier mag ervaren, dan raak je dart voor de rest van je leven niet meer kwijt.” Ook leraar Bart van der Sterren van basisschool De Ezelsbrug is enthousiast: “In de klas kun je van alles vertellen over paprika’s en groeiprocessen maar als je het in het echt ziet, dat is fantastisch."
Kees van Rooij, voorzitter van Stichting Keukenkanjers is blij met de volgende stap van het project. “Dit gaat echt over de toekomst, over de toekomstige generaties. Als die nu gezond leren eten, dan hebben we straks hele gezonde mensen. En dat scheelt ook heel veel in de gezondheidszorg.”
Ook een locatie openen?
Wil je ook een Keukenkanjers-locatie starten? Neem dan contact op met het programmabureau van Keukenkanjers via www.keukenkanjers.nl. De lesmaterialen zijn online toegankelijk zijn. Daarnaast is alle informatie beschikbaar die nodig is om een Keukenkanjers-locatie op te starten, in te richten en te coördineren.
Stichting Keukenkanjers is een samenwerking tussen verschillende organisaties die al actief zijn met voedingseducatie, namelijk Kokkerelli – Kids university for cooking (regio Venlo), Stichting Smaakcentrum (Noordoost-Brabant) en Smaaklessen (Regio FoodValley). Het programma van Keukenkanjers is een combinatie van de praktische en inhoudelijke ervaring van deze drie partijen.
De ontwikkeling van Keukenkanjers wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Noordoost Brabant.