Familiebedrijf
Samen met haar zus en vader lanceerde Leonie met succes een gezondere variant van de traditionele chai, met slechts een vleugje rietsuiker voor een perfecte balans van smaak. Het deskundige panel van de Kick Start Show was onder de indruk van het innovatieve concept en het ondernemerschap van MamasChai. Leonie won een geldprijs van 2500 euro, een 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met de deskundigen van het jurypanel, een exclusief interview bij FoodBusiness, een op maat gemaakte commercial door DFW TV én een uitnodiging voor het partnerdiner van De Week van Ons Eten (voorheen: Dutch Food Week) op 28 mei a.s.
HAS studenten in de prijzen
Ook HAS studenten vielen in de prijzen. De tweede prijs ging namelijk naar Pien Verbeek, Alex Rosca en Kim de Zoete van Gembites, voor hun inventieve borrelsnack vervaardigd van veldbonen. Het panel prees hun ondernemersgeest en het vermogen om van het restproduct veldbonen een lekkernij te maken. Gembites werd beloond met een geldbedrag van €1500,- en 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met de deskundigen.
De aanmoedigingsprijs ging naar biologiestudente Annabel Romijn, voor haar inzet om het microbiële eiwit toegankelijk te maken voor humane consumptie. Het panel ziet grote potentie van haar fermentatieconcept voor de toekomst. Voor haar innovatie won Annabel in februari al een HAS FoodMan Ship Award.
Bietensap
De derde prijs was voor Beet Great, een initiatief van Niels en Melanie Niemeijer, die met succes bietensap toegankelijk hebben gemaakt voor een breed publiek. Hun inspanningen werden beloond met een prijs van 1000 euro en 1,5 uur persoonlijke mentor sessie met een deskundige.
De andere deelnemers waren Dirk Schnellen met Lazipop; Bor Romers met Pluk Proef Praat; Nienke Kwakkenbos, Bregje Geers & Roel Mastbroek met Graseiwit, de nieuwe plantaardige eiwitbron en Ernest Mistiaen met Bojo Craft Soda.