- Ondernemers
- Netwerk
- Landbouw
- Data & Tech

Tijdens de Verspillingsvrije Week (11 t/m 17 september) is de vijfde editie van deze uitdagende challenge van start gegaan. Voor editie 2023–2024 is het thema verbreed naar ‘Werken aan een duurzaam voedselsysteem’. Mbo-opleidingen en bedrijven en organisaties die cases hebben, kunnen zich vanaf nu aanmelden.
In de MBO Challenge werken mbo-studenten aan cases van bedrijven of andere organisaties in agrifood. Door het thema te verbreden is er nu ruimte om, naast het tegengaan van voedselverspilling, ook naar andere voedselvraagstukken in het voedselsysteem te kijken.
Op diverse plekken in dit systeem is ruimte om te werken aan verduurzaming. In de voedselproductie (land- en tuinbouw en veehouderij), voedsel(voor)bereiding (van groothandel tot horeca en thuisbereiding), voedsellogistiek (van transport tot op- en overslag) en voedseltechnologie (innovatie in voedsel). Maar er zijn bijvoorbeeld ook nieuwe vormen van voedselproductie en -bereiding die ontstaan vanuit de eiwittransitie.
Tijdens de challenge worden webinars georganiseerd. Webinars gaan over het thema voedselverspilling of over het proces van het begeleiden van de studententeams. Op 11 oktober a.s., tijdens Dutch Food Week, vindt de kickoff plaats van deze MBO Challenge. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.
Onderwijsinstellingen, bedrijven of organisaties kunnen zich tot 1 december 2023 aanmelden. Heb je nog geen challenge maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan toch in. Je kunt later nog een challenge indienen of mogelijk wordt er vanuit de organisatie een match gevonden. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van MBO Challenge.
De MBO Challenge Voedselverspilling wordt mede georganiseerd door Samen tegen Voedselverspilling. AgriFood Capital is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.