Noordoost-Brabantse voedselmakers in VPRO Tegenlicht
Ondernemers
Voedselverwerking
21 maart 2024
Noordoost-Brabantse voedselmakers in VPRO Tegenlicht
Nederland produceert voedsel dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. Fotojournalist Kadir van Lohuizen gaf deze week in VPRO Tegenlicht een inkijkje in de voedselindustrie en de rol van Nederland in het wereldwijde voedselsysteem.
In de aflevering “De voedsel BV” neemt de journalist de kijker mee langs de productie en distributie van verschillende voedingsmiddelen waaronder uien, kaas en varkensvlees. Daarvoor ging hij onder andere op bezoek bij de slachterij van Vion in Boxtel en de indoorfarm van Plantlab in Amsterdam.
Vion
In Boxtel wordt Kadir ontvangen door Bert Urlings, directeur Kwaliteitszorg van Vion Food Group. Bert laat onder andere zien waar op de wereld de verschillende onderdelen van de varkens terecht komen.
Plantlab
Naast het R&D centrum in 's-Hertogenbosch heeft het Bossche bedrijf Plantlab verschillende kwekerijen in Europe en Amerika. CEO Eelco Ockers geeft een rondleiding in de indoorfarm in Amsterdam waar groenten worden gekweekt met behulp van LED-technologie.
Benieuwd hoe voedselmakers in Noordoost-Brabant werken aan de voedselsystemen van de toekomst? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. Lees in onze privacyverklaring hoe we dit doen.