Noordoost-Brabantse voedselmakers in VPRO Tegenlicht
  • Ondernemers
  • Voedselverwerking

21 maart 2024

Noordoost-Brabantse voedselmakers in VPRO Tegenlicht

Nederland produceert voedsel dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. Fotojournalist Kadir van Lohuizen gaf deze week in VPRO Tegenlicht een inkijkje in de voedselindustrie en de rol van Nederland in het wereldwijde voedselsysteem.

In de aflevering “De voedsel BV” neemt de journalist de kijker mee langs de productie en distributie van verschillende voedingsmiddelen waaronder uien, kaas en varkensvlees. Daarvoor ging hij onder andere op bezoek bij de slachterij van Vion in Boxtel en de indoorfarm van Plantlab in Amsterdam. 
 

Vion

In Boxtel wordt Kadir ontvangen door Bert Urlings, directeur Kwaliteitszorg van Vion Food Group. Bert laat onder andere zien waar op de wereld de verschillende onderdelen van de varkens terecht komen. 
 

Plantlab

Naast het R&D centrum in 's-Hertogenbosch heeft het Bossche bedrijf Plantlab verschillende kwekerijen in Europe en Amerika. CEO Eelco Ockers geeft een rondleiding in de indoorfarm in Amsterdam waar groenten worden gekweekt met behulp van LED-technologie.

‘De voedsel BV’ is hieronder terug te kijken.

 


 

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

Technologische innovatie sleutel tot duurzame transformatie

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Skills & talent

AgriFoodInnovation zorgt voor baanbrekende vernieuwing

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk

De Foodhelden van 2024 zijn bekend!

22 november 2024