- Ondernemers
- Startups
- Netwerk
De runners-up
Naast de winnaar zijn er nog twee runners-up. Student Bonita Jansen van HAS green academy heeft met haar project ‘STRONQ’ kant-en-klare hartige pannenkoeken ontwikkeld met daarin 23% geredde broccolistronken. Carmen van Viegen en Reinier Jopse van Aeres Hogeschool hebben samen een serie kleine opdrachten van de ZERO Food Waste Challenge uitgevoerd voor een schoolomgeving (Yuverta). Door de reststromen tijdens de voedselpractica te verwerken tot een in te vriezen groentebouillon, hebben ze 70% voedselverspilling kunnen voorkomen.
Nieuwe cases en studenten gezocht
Het doel is om volgend jaar nog meer hogescholen aan te laten haken bij de ZERO Food Waste Challenge en om zo nog meer studenten te inspireren om voedselverspilling te voorkomen. Werk je bij een hogeschool en heb je interesse om samen met hbo-studenten deel te nemen? Of ben je een foodprofessional en wil je een Food Waste Challenge voor studenten indienen? Kijk hier meer informatie en neem contact op met HAS green academy.
De Zero Waste Food Challenge wordt georganiseerd door HAS green academy, in samenwerking met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank. Lees hier meer over de challenge. AgriFood Capital is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.