- Startups
- Netwerk
- Voedselverwerking
- Data & Tech
En dit zijn alle winnaars….
Categorie Sustainable alternative proteins
Concept: Biond
Uitleg concept: Een innovatief product, ontwikkeld met microbieel eiwit in de toegankelijke vorm van een proteïnereep, die op nutritioneel en duurzaam vlak een vooruitstrevend alternatief levert.
Naam: Annabel Romijn
Opleiding: Toegepaste Biologie
Categorie Healthy body and mind
Concept: Het diskoffertje
Uitleg concept: Concept voor de hypothalame dysfunctie patiëntgroep van het Prinses Maxima Centrum. Behandeling zorgt voor grote uitdagingen voor kinderen en hun ouders op het gebied van voeding. Het is een positief, creatief concept dat voedingstechnisch goed in elkaar zit. Het heeft de focus op wat patiënten wél mogen. Extra mooi, het heeft potentie om het verder uit te rollen voor andere doelgroepen.
Naam: Pip Bär
Opleiding: Food Innovation
Categorie Sustainable food systems
Concept: Toekomstige scenario’s voor regeneratieve landbouw in Nederland
Namen: Teun van Meurs, Joline de Roos, Jennifer Anderson, Nathan van Tilburg
Opleiding: International Food en Agribusiness
Dit onderzoek is gemaakt in opdracht van De Plaatsen en schetst toekomstige scenario’s voor regeneratieve landbouw in Nederland en beschrijft de rol van de belangrijkste betrokken partijen. Dit concept geeft inzicht in de belangrijkste focusgebieden voor het creëren van een toekomst voor regeneratieve landbouw in Nederland.
Categorie Unwaste reduce and prevention
Concept: Antoon de Cacaoboon
Uitleg concept: Een nieuw Cruesli concept, waarbij de volledige cacaovrucht gebruikt wordt om zo het inkomen van cacaoboeren te verhogen, en waarbij gebruik gemaakt wordt van de gezonde eigenschappen van de cacaovrucht. Dankzij Antoon de Cacaoboon leren kinderen dat gezond eten behalve lekker ook super leuk is! Citaat van een van de juryleden afkomstig uit de industrie: “Op duurzaamheidsgebied kan dit concept de eerste serieuze competitor worden voor Tony Chocolonely”
Naam: Tijn Wolters
Opleiding: Food Innovation
Categorie Meaningful food innovations
Concept: Fractal modelling of root systems
Uitleg concept: Fractals helpen ons complexe natuurlijke systemen, zoals wortelgroei, te begrijpen. Een volstrekt unieke benadering van plantenteelt, creatief, innovatief, intelligent en eigen. De passie voor fractale wiskunde is gebruikt om abnormaliteiten te voorspellen in plantgroei via de wortels. Helemaal passend in de stroom van de nieuwste agrotech;
Naam: Marnik van Geelen
Opleiding: International Food & Agribusiness
Publieksprijs
Concept: GRASEIWIT
Uitleg concept: Een concept waarbij studenten een duurzaam productieproces hebben gerealiseerd waarbij graseiwitten worden toegepast in de voedingsindustrie. Een duurzame vervanger van bijvoorbeeld soja.
Namen: Nienke Kwakkenbos, Bregje Geers, Roel Mastbroek
Opleidingen: Food Technology, Voedingsmiddelentechnologie