Terugblik Meet-Up AgriFoodInnovation over reststroomverwaarding
  • Ondernemers

13 maart 2024

Terugblik Meet-Up AgriFoodInnovation over reststroomverwaarding

Restroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling. Dat was het thema van de goedbezochte Meet-Up van AgriFoodInnovation in Veghel. Het programma bood een mooie mix van sprekers uit de voedselketen, tafelgesprekken en elkaar ontmoeten. “We konden eindelijk weer eens écht samen komen.” 

Een van de sprekers was Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen tegen Voedselverspilling. Hij zette de route naar het voorkomen van jaarlijks 1 miljard kilo aan verspilling uiteen: “Dat is alleen mogelijk met een gezamenlijke, systemische aanpak: reststromen monitoren; krachten in de keten bundelen voor innovatie; de consument inspireren om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren; en wet- en regelgeving veranderen zodat het loont om circulair te ondernemen.” Hij riep alle innovators met ditzelfde doel en concrete plannen op zich te melden om samen te werken. Toine gaf een sneakpeak voor The Chocolate Factory. 

 

Innoveren is verbinden

Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde voor Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart, riep tijdens de Meet-up op om data en slimme technologieën met elkaar te delen: “De kern van innoveren is de verbinding zoeken. Kijkend naar alle ecosystemen: het gaat altijd om verbindingen maken. Ontmoeten. In AgriFoodInnovation komen West, Oost en Midden nu eindelijk samen.”

“Het maakt niet uit waar je aanklopt, in Brabant wordt je altijd geholpen”, vulde Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital aan. “Organiseer de partijen om je heen die relevant zijn voor jouw innovatie en wees niet bang om te delen. We zetten geen hek om Brabant. Een innovatief ecosysteem kent immers geen grenzen. Overal waar dat van waarde is voor ondernemers leggen wij verbindingen. Want innoveren doe je samen.”
Lees meer over deze bijeenkomst op de website van AgriFoodInnovation.


Volgende Meet-up: 21 september 

De volgende Meet-Up vindt plaats op 21 september a.s. bij Curio in Breda. Deze middag staat in het teken van Smart Farming Plantaardig. Het programma bevat onder andere een bezoek aan De Robotboerderij. Om zeker te zijn van een plaatsje, kun je je wel alvast aanmelden.
 

Ook interessant voor jou

  • Ondernemers
  • Startups
  • Voedselverwerking
  • Data & Tech

Technologische innovatie sleutel tot duurzame transformatie

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Landbouw
  • Voedselverwerking
  • Innovatiehub
  • Skills & talent

AgriFoodInnovation zorgt voor baanbrekende vernieuwing

22 november 2024
  • Ondernemers
  • Startups
  • Netwerk

De Foodhelden van 2024 zijn bekend!

22 november 2024