- Ondernemers
- Startups
- Netwerk
Terug naar de tekentafel
“Mijn doel met Green Bakers was om mensen te laten ontdekken dat plantaardig eten ook echt lekker kan zijn”, vertelt Wendy. Tijdens het JUMP-traject ontdekte ze dat vegan op zichzelf niet meer zo onderscheidend is. Terug naar de tekentafel dus. “Ik ben me gaan afvragen wat mij uniek maakt, en wat ik daarvan terug wil zien in mijn bedrijf. Mijn ouders komen uit Vietnam, en mijn grootouders uit China. Toen ik nog bij mijn ouders woonde in Zwolle, had je geen authentieke Aziatische restaurants. Als je iets Aziatisch wilde eten, moest je het zelf maken. Zo ben ik al op jonge leeftijd begonnen met leren koken en bakken met mijn ouders. De Oost-Aziatische smaken waar ik mee ben opgegroeid én trots op ben, wil ik nu gaan verwerken in mijn producten. De Chinese five spice wordt bijvoorbeeld onderdeel van de worteltaart bakmix.”
Anders denken en doen
Wendy: “Door alle sessies bij JUMP ben ik steeds meer gaan geloven dat ik het kan. JUMP heeft me het lef gegeven om anders durven te denken en te doen dan anderen en mijn eigenheid in te zetten als mijn kracht. Nu durf ik de uitdaging om te ondernemen écht aan.”
Focus op unieke smaken
Aan het einde van het JUMP-traject hoopt Wendy haar rebranding op orde te hebben. “Ik ga de focus leggen op de unieke Aziatische smaken. Ik heb honderden ideeën klaarliggen, maar wil er aan het einde van JUMP in ieder geval drie hebben ontwikkeld. Zodat iedereen deze op de laatste JUMP-dag ook echt kan proeven.”
JUMP Dream Accelerator is een initiatief van AgriFood Capital, Stichting Goeie Grutten, HAS green academy, Sligro Food Group en Rabobank. JUMP biedt studenten, young professionals en jonge ondernemers de kans om hun ideeën voor een duurzamer voedselsysteem waar te maken. Het unieke programma is dé kickstart en accelerator voor de realisatie van grote dromen, uitdagingen en oplossingen om de geijkte voedselsystemen te veranderen.