- Ondernemers
- Startups
- Voedselverwerking
- Data & Tech
Aanmelden kan tot 1 juni
Frederike Praasterink, lector Future Food Systems aan de HAS Hogeschool is dit jaar scout voor Food 100. “Na twee jaar zelf, en met trots, in de Food100 te hebben gestaan ben ik nu gevraagd als scout”, vertelt ze trots. “Wie zijn de voedselveranderaars van dit moment die een plekje verdienen in de Food100 lijst van 2022? Wie zijn de gevestigde leiders en het aanstormend talent die werken aan beter en duurzamer eten en drinken voor iedereen? Aan transitie naar een duurzaam voedselsysteem? Ben of ken je iemand die op deze lijst zou moeten komen te staan? Let me know!”
Ben jij of ken hij die voedselveranderaar die we zoeken? G voor aanmelden naar de website van Food100. In augustus wordt de lijst van 2022 bekend gemaakt.
AgriFood Capital en de Food100
Wat de voedselveranderaars op de Food100-lijst met elkaar delen, is hun passie en gedrevenheid. Op vele verschillende manieren werken ze aan voedsel dat duurzaam, gezond en bereikbaar is. Door gebruik van reststromen, door in korte ketens te werken, met de nieuwste technologie of juist gebruikmakend van de kracht van de natuur. In de stad of op het platteland. Het zijn vernieuwers die uit zijn op samenwerking; voedselveranderaars die staan voor innovatie, kennisdeling en verbinding. En juist dat maakt ze impactvol. Daarom vinden wij een initiatief als Food100 belangrijk.
Food100 is een initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Netherlands. Powered by Rabobank, FoodvalleyNL en Food Impactors.